Hagyományosnak mondható már ez a program, hiszen hetedik alkalommal már a nagy sátorépítése, a főzőhelyek kialakítása és az alapanyagok előkészítése sem jelentett nagy kihívást a résztvevőknek az ünnep előestéjén.
Pünkösd vasárnapján most nem csak az apostolok feje felett, hanem a parókia udvarán, kilenc helyen gyúltak meg azok a lángok, amelyek segítették az ételek elkészítését.

Felfedezhető volt itt a magyar konyha sokszínűsége, hiszen többen gyermekkoruk szabolcsi, hajdúsági, barkósági ízeivel készültek megvendégelni a jelenlévőket. Készült itt többek között Bűntelen batyu, Torma testvérek tekercse, Tejszínes térítő és Krumplibundás kegyelem is.
Az ünnepi Liturgiát dr. Makkai László atya vezette, aki gondolataival segítette elmélyíteni, hogyan tudjuk személyesen megtenni azokat a lépéseket, amelyek segítenek bennünket a Szentlélek befogadására.

Az ünnepi körmenetet követően a zsűri tagjai kóstolták végig az ételeket, és próbáltak egyezségre jutni különböző szempontok szerint, és felállítani a sorrendet mind a főételek, mind a sütemények sorában.
A délután folyamán a jubileumi szentévhez kötődő kvíz kérdések megválaszolása, vattacukrozás, jégkrémezés, ugrálóvár, óriás buborék fújása is várta a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt.
Az ünnepen mindenkinek alkalma nyílt arra, hogy egymást még jobban megismerve tervezzük meg az előttünk álló nyár közös programjait, hogy közösségünk még inkább megerősödve tudjon tanúságot tenni keresztény hitéről, a bennünk működő Szentlélekről.
Bodnár Dániel, parókus

















































































































