„Mit adjak vissza az Úrnak ...?" (Zsolt115,3)

Szarka József atya ötvennégy év papi szolgálat után köszönt el az aktív lelkészi munkától, és a szuhakállói hívektől.

Szarka József

„Mit adjak vissza az Úrnak mindazokért miket nekem adott?” (Zsolt115,3)

Szarka József atya ötvennégy esztendő papi szolgálat után 2024. augusztus 25-én a szuhakállói görögkatolikus templomban bemutatott Szent Liturgián köszönt el az aktív lelkészi munkától, és a szuhakállói hívektől.  

Az ünnepélyes hangulatú liturgia végén Csiszárik János világi alelnök hálával telt szívvel köszönte meg a Szuhakállóban eltöltött szolgálatot. Felidézte az atya sokrétű tevékenységet: az evangélium örök igazságainak tanításait, a kereszteléseket, a szívbe markoló temetői búcsúztató beszédeket, az egyházközség megmaradásáért végzett jövőt építő szervező és építő munkát.

Szarka atya és Csiszárik János

Az éltetés után Dávid István polgármester köszöntő és köszönő szavai következtek. A polgármester méltatta Szarka atya munkáját, fiatalos lendületét, tenni akarását, segítőkészségét, jóindulatú tanácsait, a Szuhakálló érdekében végzett tevékenységét. Nyugdíjas éveire egészséget, boldogságot és a mindenható isten bőséges kegyelmét kérte Szuhakálló település, a képviselő-testület és a maga nevében.

A köszöntéseket követően Szarka József atya tekintett vissza életútjára: „Hetven- nyolc esztendő keményen eltöltött munkában, mérhetetlen gazdag örömökben ötvennégy esztendő szolgálatban, 14 év közöttetek szeretetben kölcsönös megbecsülésben, tiszteletben telt el. A zsoltáros mikor visszatekint a megtett útra lelke mélyén így szólal meg: Mit adjak vissza az Úrnak mindazokért miket nekem adott?”

Szarka atya

Beszéde további részében megköszönte mindazt a kegyelmet, amit a Jóistentől kapott. Hangsúlyozta a család, a közösség fontosságát. Arra kérte a Szentlelket, hogy elsősorban a reményt hagyja meg nekünk, hogy tudjuk gyermekeinket és unokáinkat jó irányba terelni, a gondviselő Istenhez. Az otthoni imádságos háttér megalapozza a gyermek jövőjét. Lehet, hogy nem lesz könnyű, de a Szentlélek ott fog állni mellettük. Beszéde záró részében a Jóisten áldását kérte a jelenlévőkre és családjukra. Megköszönte az együtt imádkozást, a szeretetet, a gondoskodást. Búcsúzásul minden családot megajándékozott egy bibliával és dedikált szentképpel.

Az ünnepség bensőséges hangulatú agapéval zárult.

Fényképalbum

Szöveg: Csiszárik Jánosné, fotó: Tinyó Ottó

Címkék