Gyermekek első világnapja - Sajószentpéteren

Ferenc pápa idén először hirdette meg a gyermekek világnapját. A Sajószentpéteri Parókián is a gyermekek felé fordult minden figyelem

hab, gyerekek

A Sajószentpéteri Görögkatolikus Parókia 2024.05.26-án megújította az egyházközség Képviselő Testületét, akik Atanáz püspök atya jelenlétében ünnepélyesen megújították fogadalmukat.

képviselő testület

Ezután gyerekek hada lepte meg a templom udvarát, ahol a programok gyerekekre szabottan zajlottak: ugrálóvár, csocsó, rajzverseny, asztalitenisz, arcfestés, hab-party, versenyek(almabúvár, célba dobás, kartonpapír futás...), mindemellett a gazdagon megpakolt kenyérlángos, és a finom fagyi sem maradhatott ki.

aszfaltrajz

Hálát adunk a Jóistennek, hogy Mindenszentek vasárnapján gyermekeink magukba fogadták Atanzáz atya tolmácsolásában Ferenc pápa buzdítását: "Ti mindannyian, kedves lányok és fiúk, öröme vagytok szüleiteknek és családotoknak, de öröme az emberiségnek és az Egyháznak is, ahol mindenki egy-egy szem egy nagyon hosszú láncban, amely a múltból indulva és a jövőbe nyúlva az egész világot átfogja. Ezért azt ajánlom, hogy mindig figyelmesen hallgassátok meg a felnőttek történeteit: édesanyátok, édesapátok, nagyszüleitek és dédszüleitek történeteit."

Adja Isten, hogy a generációk egymásba kapaszkodva, egymást segítve, megértsék Urunk Jézus Krisztus szeretetét!

Kovács Lajos, parókus

FÉNYKÉPEK

Címkék