Gyereknap = örömnap!

Ismét feledhetetlen napot szerveztek a hernádvécsei Jelenlét Pontba járó gyermekeknek

gyermek

2024. május 28-án több, mint százötvenen gyűltünk össze Hernádvécsén, a Miskolci Egyházmegye által működtetett Jelenlét Pont udvarán. Ez annak fényében nagy eredmény, és amiatt öröm, mert kizárólag olyan meghívottak jöttek, akik rendszeresen járnak egyéb programjainkra. Itt voltak a kismamák, a baba-mama klubosok, a főzőklub asszonyai közül néhányan. Eljöttek a tanulásra, fejlesztésre járó gyerekek, és szinte kivétel nélkül a zenei foglalkozás és az autentikus roma tánctanítás rendszeres látogatói.

gyerekek

A gyereknap a tavaszi egyházi ünnepeink felidézésével kezdődött. Virágvasárnaptól kezdődően a nagyheti és húsvéti eseményeken keresztül átbeszéltük a mennybemenetel és a Pünkösd ünnepének történéseit. A Szentlélek eljöveteléről éneket is tanultunk. Ebben mindenki lelkesen részt vett. Később pedig választható programok következtek: csillámtetoválás, lufifújás, hullahopp-karikázás, rajzolás krétával a betonra, ezek mind örömet okoztak a gyerekeknek. A hinta előtt sorba kellett állni… Különböző fejlesztő játékok álltak rendelkezésre. A nap élménye volt, amikor egy „császáros gyerek” bátorítással végig tudott mászni az alagúton!

a gyermek az alagútban

Kézműves foglalkozás során kavicsot festettek, papírméhecskéket készítettek gyerekek is, felnőttek is. Szívesen színeztek, miközben hajfonásra várakoztak.

Egyre ügyesebbek mindkét korosztályban a táncosok. A szülők büszkeséggel nézték, ahogyan kialakul a koreográfia, s egyre több tánclépést megismernek a gyermekeik. Az autentikus roma néptáncot a Pharne Cherhaja együttes tagjai oktatják.

táncosok

Végül virslivel, süteménnyel és jégkrémmel vendégeltünk meg mindenkit.

Örömteli és tartalmas napunk volt. A Jelenlét Pont munkatársai, és a Boldog Ceferino Intézet közfoglalkoztatottjai szívvel-lélekkel szolgálták a programot, a jelenlévőket. Köszönet mindenkinek!

Orosz Rita, cigánypasztorációs megbízott

FÉNYKÉPEK

Címkék