Dávid, és a nagylelkűség

Az ószövetségi történet volt a mottója a hernádvécsei Jelenlét Pont napközis táborának

gyerek

„Az ember a külsőt nézi, az Úr azonban a szívet.” (I.Sámuel 16,7)

Ezzel a gondolattal kezdődött és fejeződött be az augusztus első hetében, általános iskolásoknak tartott napközis tábor, amelyet a Miskolci Egyházmegye által működtetett hernádvécsei Jelenlét Pont szervezett.

a csoport

A tizennyolc-huszonkét gyerekkel napról napra a juhokat őrző legényből királlyá vált Dávid életével ismerkedtünk. Sorra vettük élete eseményeit, tulajdonságait, és igyekeztünk a 3000 évvel ezelőtti uralkodó, és a mi egyszerű életünk között párhuzamot vonni, tanulni, tanulságot levonni… Úgy érzem, ez jól sikerült. Ugyanis amikor utolsó nap nem csak Dávidról, hanem mindenkinek saját magáról is mondania kellett egy külső, majd egy belső tulajdonságot, már minden gyermek számára egyértelmű volt, hogy a belső tulajdonságaink mennyivel fontosabbak. Csiszolták is lelkesen azokat a tábor alatt! Különösen Dávid nagylelkűsége fogta meg őket: megölhette volna Sault, de nem tette. Gyakorolták aranyosan a nagylelkűséget a hintánál, a játékokban, előzékenyen adogatták egymásnak a színes ceruzákat.

gyerek

Úgy gondolom, itt a helye megköszönni a vécsei kollégák egész éves munkáját, mert a gyermekek figyelme és fegyelmezettsége sokat változott a tavalyi táborhoz képest. A zene- és tánctanulás, a fejlesztés, korrepetálás, a sok irányított játék mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre hosszabb ideig tudunk egy dologgal foglalkozni.

Pacsai atyával

Természetesen minden nap imádkoztunk együtt, de kiemelkedő élmény volt Pacsai János atyával az augusztus 6-i gyümölcsszentelés. Új imákat, közösségi játékokat és énekeket is tanultunk, kézműveskedtünk és roma táncot jártunk. Feledhetetlen, jó hangulatú napokat töltöttünk együtt. Nagyon jól esett közösen az Úrra figyelni!

Jövő héten folytatjuk a tinédzserekkel!

Köszönettel mindazok felé, akikkel megvalósítottuk ezt a hetet:

Orosz Rita

FÉNYKÉPEK

Címkék