Cigánypasztorációs lelkigyakorlat Hajdúdorogon

Augusztus 22-én 16:00-kor kezdődik az VI. Országos Cigánypasztorációs Lelkigyakorlat Hajdúdorogon.

plakát

Taníts meg minket imádkozni! (Lk 11,1) mottóval szervezik az idei cigánypasztorációs lelkigyakorlatot, melynek a hajdúdorogi  Nagy Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola görögkatolikus gimnázium ad otthont augusztus 22-24 között.

Az elmélkedéseket Juhász Imre plébános, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye cigánypasztorációs referense tartja. A mintegy 100 fő részvételével zajló háromnapos eseményt megtiszteli jelenlétével Székely János püspök, az MKPK Roma Pasztorációs Bizottságának elnöke, Kocsis Fülöp érsek-metropolita és Szocska Ábel nyíregyházi püspök is.

A Ferenc pápa által meghirdetett imádság évében az Istennel folytatott párbeszédet helyezzük a középpontba, erre utal az esemény mottója is: Taníts meg minket imádkozni! (Lk 11,1).
A lelkigyakorlat másodok napján (aug.23.) rövid gyalogos zarándoklatot is szervezünk Hajdúnánásra, ahol Székely János püspök megáldja Rézműves Tódor cigányprímás emléktábláját. A lelkigyakorlat részletes programja a mellékeltben található.
Az országos cigánypasztorációs lelkigyakorlat 2018 óta mintegy 100 fő részvételével évről évre megrendezésre kerül az ország különböző pontjain. Mintegy 30 településéről érkeznek a hívek.


KAPCSOLAT: Bángi-Magyar Anna, +36 30 199 2652, bangimagyar.anna@boldogceferinointezet.hu

Címkék
Csatolmány