Ifjúsági tábor Hernádvécsén

Augusztus második hetében az ifjúsági korosztály táborozott a hernédvécsei Jelenlét Ponton

táncosok

Augusztus első hetében a kisebbek voltak a Jelenlét Pont táborozói, augusztus második hetében pedig az ifjúsági korosztály. Őket már-már közösségként fogadtuk, hiszen a Szent György-teremben rendszeresen találkozunk velük.

csoportkép

A tábor témája – a kicsikéhez hasonlóan -  számukra is az Ószövetségből megismert Dávid király volt. Életútja tetszett a fiataloknak, kezdve onnan, hogy egyszerű pásztorfiú is válhat királlyá… Lefordítottuk: egyszerű hernádvécsei fiatalból is lehet bármely szakma „királya”. Nagy Zoltán, aki társaival autentikus roma táncot tanít a Jelenlét Ponton, s tette ezt a tábori napok alatt is, ezúttal a beszélgetésben cigány élsportolókat mutatott be, illetve a boldoggá avatott cigány Ceferinot is. Természetesen az (el)ismertséghez vezető hosszú útról is sok szó esett. Kitartásról, tanulásról, közösségről, nagylelkűségről…

foglalkozás

Többüknek ez volt a szünidőben a „nyaralás”. Első nap kiderült, hogy tizenhetőjük közül mindössze hárman hagyták el a nyár folyamán a falu határát… Ezért sokat játszottunk, énekeltünk, táncoltunk, sportoltunk. Köszönettel tartozom Kozmáné Marikának, aki gyöngyfűzésre tanította a tinédzsereket, közben mesélt azokról a hátrányos helyzetű gyermekekről, akikkel ő foglalkozik egy tanodában. Biztatást kaptak táborozóink Marika nénitől is a tanulásra.

zenélés

Hét elején több éneket is megtanultunk. Nagyon várták a srácok Sivák János bácsit, hogy gitáros kísérettel is menjen az éneklés! Néha volt olyan érzésem, hogy más nem is nagyon érdekli ezt a korosztályt, csak a tánc, a zene, az ének. De kellemes meglepetést okoztak, ugyanis minden délután tartottunk egy napzáró, körbeülős beszélgetést. Itt kiderült, mennyi élményt raktároztak el! Utolsó nap pedig Dávid király életeseményeit, és tulajdonságait is fel tudták sorolni, többen azt is megfogalmazva, hogy konkrétan mit tanultak meg az uralkodó életéből. Sok mindent megtudtunk ennek kapcsán a fiataljainkról.

A kollégákkal együtt, akiknek nagyon köszönjük a sok munkát, nagyon elfáradtunk, ám biztosak vagyunk abban, hogy megérte megszervezni és lebonyolítani ezt a tábort is!

Dicsőség (ezért is) Jézus Krisztusnak!

FÉNYKÉPEK

Szerző: Orosz Rita