„Gondolattal, szóval, cselekedettel a Teremtés védelméért”

A fenti címmel meghirdetett országos versenyen kimagasló eredmény ért el Erdei Márk, a sátoraljaújhelyi Georgikon tanulója.

a tanuló és felkészítője

  A felkészítő tanár,  Révész Orsolya írása az örömteli eseményről:

 A Katolikus Pedagógiai Intézet és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Teremtésvédelmi Kutatóintézetének közös felhívása volt egy országosan meghirdetett verseny, amelynek címe „Gondolattal, szóval, cselekedettel a Teremtés védelméért”. A versenyre rajzzal, fotóval vagy egy fogalmazás-esszé kategóriában lehetett jelentkezni.

a díjazottak

Iskolánkból (Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium)  Erdei Márk 10. A osztályos tanuló nyújtott be fogalmazás-esszé kategóriában pályaművet, amelynek címe „Paradicsomtermesztés, az Én történetem címmel”. A versenyre közel 300 tanuló nyújtott be pályaművet. Minden kategóriában külön zsűri értékelte az elkészített munkákat. Erdei Márk az elkészített munkájában a paradicsom termesztésének folyamatát és különböző fajtáit jellemezte. Ezeket a paradicsom fajtákat a tanuló saját kertjében neveli és termeszti. Dolgozatában a Bibliából vett Teremtés történetéről is írt, ahol a paradicsom jelképét is kifejtette. (A dolgozat a mellékletben is elolvasható).

a jutalom

Az esszé kategóriában a zsűri elnöke dr. Kelemen Erzsébet volt, aki József Attila- díjas magyar író, költő, drámaíró, irodalomtörténész, minősített kutatótanár, aki értékelte a tanuló elkészített munkáját. Erdei Márk kimagasló munkát adott ki a kezeiből, ahol a zsűri az elkészített pályaművét különdíjban részesítette. A tanuló 2024. 05. 31-én a Katolikus Pedagógiai Intézetben ünnepélyes keretek között vehette át az elismerő oklevelét és a hozzá járó díjat. Köszönjük Márk munkáját, hogy tovább öregbítette iskolánk jó hírnevét.

Címkék
Csatolmány