Ajándék az óvodának

Új játszóudvarral bővült a Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde

játszótér

Szeptember 11-én ünnepélyes keretek között adták át a miskolci óvoda új játszóudvarát, melyre Atanáz püspök áldását adta.

Atanáz püspök

Ajándéknak nevezte azt az új játszóudvart Molnár Istvánné Palkó Ildikó, az óvoda igazgatója. Ajándék az intézménynek, és ezzel együtt a gyermekeknek is, akik hamarosan birtokba veszik az újonnan kialakított udvarrészt. Számos új, mozgásfejlesztésre alkalmas kültéri játékot helyeztek el az eddig kihasználatlan udvarrészen. A már meglévő négy játszóudvar mostanra elég szűkössé vált a mintegy másfél száz ide járó óvodásnak, mostantól a zsúfoltság is megszűnik, sőt a beruházással duplájára nőtt a használható zöld terület is, bár még a növények teljes kifejlődésére várni kell.

a vezetőség

Az ünnepségen Bialkó Mária, a Miskolci Egyházmegye Közfeladatellátó Intézményei Fenntartójának (MEKIF) igazgatója rámutatott, hogy fenntartóként igyekeznek az innovatív nevelés-oktatáshoz szükséges feltételeket megteremteni. A gyermekek lelki és szellemi fejlődéséhez elengedhetetlen a mindennapi mozgás és az egészséges testi fejlődés. Ezt szolgálja majd a most elkészült játszóudvar is, amely egy kormányzati óvodafejlesztési program keretében valósult meg. A pályázati programból több intézmény is részesült a vármegyében különböző mértékben, a megyei kórház területén található Szent Miklós óvodában játszóudvar létesült.

óvodások

Szemerszki Mihály atya, az óvoda lelkivezetője reményét fejezte ki, hogy az új játszótéren sok örömben lesz részük a gyermekeknek. Az új ajándékot az óvodások zenés-táncos kis műsorral köszönték meg.

FÉNYKÉPEK

Szerző: Varga-Juhász Bernadett

Címkék