Zsoltármondó összejövetel

Idén második alkalommal rendezték meg a zsoltármondó összejövetelt Megyaszón.

zsoltármondó

2016. november 30-án a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény Megyaszói Szakmai Egysége nagy izgalommal készítette elő a múlt évhez hasonlóan az összejövetelt.

A lelki vezetőkkel, gyermekotthonok vezetőivel, nevelőszülői tanácsadókkal közösen fontosnak tartottuk, hogy minél több gyermek bekapcsolódjon a zsoltármondásba. Tudatosan használjuk a zsoltármondás szót, hiszen nem versenyre hívtuk, és vártuk a résztvevőket. A nevelőszülőknél és a lakásotthonokban nevelkedő gyerekek igyekeztek megtanulni a választott zsoltárokat. Nagy kihívás ez számukra, hiszen a zsoltárok mély mondandóval bírnak. Segítettünk nekik bepillantani ebbe a különleges világba, majd megtanulni, szépen átadni ezeket az imádságokat. 

Ahhoz, hogy jól érezzék magukat a résztvevők meg kell teremteni a megfelelő környezetet. Ebben az évben ez nagyon egyedire sikerült. Megyaszón 40 éves az óvoda. Ebből az alkalomból gyönyörűséges kiállítás nyílt a Művelődési Házban a dolgozók, és gyerekek munkáiból, ebben a sokféle, szép és értékes munkákat felsorakoztató teremben tarthattuk meg a zsoltármondó összejövetelt.

zsoltármondó

A szakmai vezető nyitotta meg bevezetőjével ezt az eseményt, majd felkérte dr. Orosz Atanáz püspök atyát köszöntse a résztvevőket, és az őket elkísérő nevelőket, atyákat, szülőket. Szabó Roland atya vezetésével közös imádsággal indult a zsoltármondás.

A gyerekek izgalma fokozódott, bár mindenki biztatta őket, hogy imádság ez, amit a Mária ikon felé fordulva, Istennek elmondanak. Így mindenki nyertes: az is aki mondja, és mi is, akik hallgatjuk őket.  

Munkatársaink ebben az évben is megmutatták vendégszeretetüket, mindenkit invitáltak egy kis agapéra, melyet ők készítettek. Volt itt frissítő üdítő, szendvics, házi sütemények, kávé, és természetesen volt lehetőség beszélgetésre, ismerkedésre.

Eközben összeült egy értékelő csoport, akik kiválasztottak öt gyereket akik különösen jól közvetítették számunkra a zsoltárok szépségét, őket oklevéllel is kitüntették. Minden résztvevő gyerek szép ajándékkal, csokoládékkal, élményekkel térhetett haza.

Polyák Péterné

 

                                                                                                                     

Címkék