Úton vagyunk …

Július 21-én kora reggel indult el Máriapócsra a 22+ zarándokcsoport. Tegnap a 0. nappal kezdődött a zarándoklat, az első nap úti célja Nyíregyháza, majd szombaton az esti órákban érnek Máriapócsra.

póló felirata

Illés próféta ünnepén kezdődött a ráhangolódás a Tokajból Máriapócsra vezető gyalogos zarándoklatra, ahová 22+, azaz huszonkét év felettiek jelentkeztek; akik már úton vannak, de még keresnek.

Folyamatosan érkeztek a tokaji görögkatolikus templomhoz tegnap délután a zarándokok. Sokaknak jutott ideje megcsodálni a kivel-belül felújított templom gyönyörű ikonjait és képeit. A zarándoklatot megnyitó liturgián már közel félszáz fiatal hallgatta Péter atya gondolatébresztő szavait, a hitről, a kitartásról, a változás – változtatás – fejlődés lépéseiről.

A lelki ráhangolódás az esti órákban folytatódott tovább Fedor György pszichológus vezetésével. Az ország több, egymástól igencsak távol lévő pontjáról -- Budapest-Ricse, Hernádvécse-Devecser – érkezők könnyedén elegyedtek szóba az ismerkedésre, csapatépítésre alkalmas feladatok megoldásával, de persze a „takarodó” előtt még Fedor György is jócskán adott gondolkodnivalót a gyalogútra.

Van, aki már gyakorlott gyalogos zarándok, vannak teljesen kezdők, sőt  többen vannak olyanok, akik eddig csak egy-egy napra vállalkoztak, de idén vállalják a több napos zarándoklatot.

A ma reggeli utrenye után láttak neki az út első szakaszának megtételéhez. A csapatot ma Atanáz püspök is kíséri, a mai cél Nyíregyháza.

A tervek szerint szombaton este érkeznek Máriapócsra, ahol a Miskolci Egyházmegye búcsúját megelőző virrasztásba is bekapcsolódnak. Csatlakozni legkönnyebben Tiszaeszláron, Nyíregyházán és Napkoron lehet a csapathoz. Részletes program: www.ifjusagizarandoklat.hu

FÉNYKÉPALBUM

Fotók: Minyóczki Csaba és Miskolci Egyházmegye