Szent Miklós ünnepe

A gyerekek egyik legkedvesebb ünnepe Szent Miklós napja. Intézményeinkben és parókiáinkon a kicsik már nagyon várják az ünnepet......

Szent Miklós

„Ajándéka nem az arany, nem is hamis földi kincs. Szeretetet, víg örömet, olyat hoz, mi nekünk nincs!” (Szent Miklós ének)

Szent Miklós püspök ünnepéről bátran mondhatjuk, hogy szinte az egész földön az egyik legkedvesebb ünnep. A gyermekek számára mindenképpen az, hiszen már sokszor hajnalok hajnalán felkelnek, hogy leellenőrizzék a fényesre pucolt csizmákat, hogy vajon járt-e már a Mikulás. Az pedig külön öröm, ha egy-egy családhoz személyesen érkezik el Szent Miklós segítője a Mikulás, hogy meglepje őket. Ez az öröm sokaknak nem adatik meg, leginkább a szegényebb sorban élő családok vannak elzárva ettől a lehetőségtől. Hogy ez ne maradjon így a Mikulás személyesen látogatta meg a Csobádi Görögkatolikus Parókiához tartozó, Kázsmárk településen élő hittanos és templomba járó rászoruló gyermekeket, hatalmas örömöt szerezve ezzel nemcsak nekik, hanem az egész családnak, így hozva szeretetet és víg örömet közéjük. Így a Magyar Katolikus Karitásznak, akik a mikulás csomagokat biztosították és nyíregyházi Görögkatolikus Papnevelő Intézet lelkes növendékeinek hála több mint ötven gyermeknek tudtunk igazi örömet szerezni Szent Miklós.

Mikulás az utcán

Varga Csaba, tanulmányvégzett papnövendék

 TOVÁBBI KÉPEK

 

Miskolc-Diósgyőrben már ünnepeltek:

„Fiatal barátom, mondta az öreg Mester, tudod, a világ a szívünkben tükröződik.. Akinek a szívét jóindulat tölti el, az a világon mindenhol barátságos emberekre talál!”

 December első vasárnapjára díszbe öltözött a szívünk: vártuk Mikulás püspököt. Több napos előkészület során az egyházközségi tagok- kicsik és nagyok-, egyaránt szeretettel készültünk Mikulás fogadására. Takarítás, rendezés, sütés-díszítés templomban, Közösségi Házban, parókián és az udvaron! Különösen megható volt az összefogás, hogy Miklós püspök meglátogatja ifjainkat.

Az utrenye, a Szent Liturgia és az ünnepi műsort követően minden korosztály kapott ajándékot Myra szentjétől. A Közösségi Házban folytatódott az együttlét, kézműves foglalkozással, beszélgetéssel, játékkal . Köszönet az híveknek, a segítőknek, az adakozóknak, de különösen a fiatal diósgyőri görögkatolikusoknak!

„Szent Miklós, ó, könyörögj értünk, / Mindnyájan könnyeinkkel kérünk..!”

Kovács Endre, parókus

KÉPEK