Szakkolis az MTVA "munkatársa"

A Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium hallgatója, Lakatos Richárd is érdemesnek bizonyult az MTVA gyakornoki programjában való részvételre a „Kapcsolódj be a közvetítésbe!” című ösztöndíjprogram keretében.

Miskolci Gör.kat. Cigány Szk.

2016 őszén került meghirdetésre a „Kapcsolódj be a közvetítésbe!” című ösztöndíjprogram. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának gyakornok programjában. Az elsősorban roma és hátrányos helyzetű fiataloknak meghirdetett program. Az idei évben nyolc fiatal, köztük a Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium hallgatója Lakatos Richárd, nyerte el az ösztöndíjat.

Lakatos Richárd 2012 óta tagja szakkollégiumunknak, a RomaNews és a UNITUT megálmodója. Ricsi számos programban kiemelkedő hallgatója szakkollégiumunknak, legyen szó toborzásról, informatikai fejlesztésekről, vagy a honlapunk készítéséről.

Örömmel gratulálunk az elnyert ösztöndíjhoz. Mondanál pár szót az ösztöndíjról?

LR: Az 1 éves ösztöndíjprogramot az MTVA-ban töltjük, abban segít, hogy megismerjük a médiát, a csatornát és azon belül, hogyan készülnek a hírek és egyéb műsorok.

Hogyan fog telni ez az egy év?

LR: Az első két hónapban a hírszerkesztést és a riporterek teendőit fogjuk megismerni, elsajátítani. Utána választhatunk, hogy átmegyünk e más területre. Választhatjuk még többek között a sportot, közéletet, szórakoztató műsorokat is.

Mik a céljaid? Mit szeretnél az egy év alatt jobban megismerni?

LR: Mivel eddig is szerettem videó anyagok készítésével foglalkozni a rendezéstől kezdve a operatörködésen át a vágásig. Úgy érezem ez nagyszerű lehetőség arra, hogy még többet tanuljak meg erről a szakmáról. Célom hogy ezt a lehetőséget minél jobban kihasználjam és a média világában kiismerjem magam.

Mozgó Mónika, külső kapcsolatokért felelős koordinátor