KARITÁSZ GYORSSEGÉLY A VIHARKÁROK HELYREÁLLÍTÁSÁHOZ

Óriási károkat okozott a vihar június 21-én, szerdán délután főként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A jégeső és szél több településen rongálta meg a házakat, több helyen szünetel még most is az áramellátás a villámcsapások okozta károk miatt. A Katolikus Karitász a károsultak megsegítésére 10 millió forintot különített el, a károsultak nagy számára való tekintettel gyűjtést is hirdet.

Caritas Hungarica

Óriási károkat okozott a vihar június 21-én, szerdán délután főként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A jégeső és szél több településen rongálta meg a házak tetejét, az ablakokat, a villanyvezetékeket, és több fa is kidőlt a heves viharban. Több településen szünetel még most is az áramellátás a leszakadt vezetékek és villámcsapások okozta károk miatt.

Halmajon és Megyaszón keletkeztek a legnagyobb károk, itt számos családi ház tetején összetört a pala és leszakadt a mennyezet. Összesen 68 embert kellett kitelepíteni. A legfrissebb információk szerint 400 károsult ház van a településen, amelyből 200 súlyosan rongálódott és több mint 30 lakhatatlanná vált.

viharkár

A Katolikus Karitász országos központja 10 millió forintot különített el a katasztrófa alapjából, amelyből a károsult családokat fogja segíteni az elkövetkező hetekben.

A Karitász egri központja azonnal tájékozódott a károkról és felvette a kapcsolatot Megyaszó polgármesterével. Árvai Ferenc igazgató a polgármester kérésének megfelelően 1 tonna liszttel és élelmiszer-segéllyel érkezett a helyszínre. A lisztet a település egyik közösségi konyhája használja fel a kitelepítettek étkeztetéséhez.

A Katolikus Karitász önkénteseivel és adományokkal segíti a kitelepítettek ellátását, majd a kárfelmérést követően szükség szerint segíti a házak felújítását, takarítását, ingóságpótlását.

A viharkárosultak nagy számára való tekintettel a Katolikus Karitász gyűjtést hirdet a bajba jutottak megsegítésére.

A Karitász 1356-os adományvonalának tárcsázásával hívásonként 500,- forinttal lehet támogatni a károsultakat.

Emellett elkülönített bankszámlán is várják mindazok felajánlását, akik segíteni szeretnének a viharkárosult családoknak.

Felajánlásokat az alábbi bankszámlára tehetik meg:

Katolikus Karitász

Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008

A közlemény rovatba kérjük beírni: „viharkár”

Árvai Ferenc, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója a helyszínen koordinálja a munkákat és készséggel ad tájékoztatást. Mobilszáma: 0630-329-9937

viharkár

Katolikus Karitász