IV. Lakatos Menyhért Szavalóverseny

Idén már negyedik alkalommal rendezték meg a Lakatos Menyhért Szavalóversenyr a Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégiumban.

szakkoli logo

A Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium szervezésében került megrendezésre 2017. május 19-én a IV. Lakatos Menyhért Szavalóverseny. 2014 óta rendezik meg a versenyt, alapvetően roma és hátrányos helyzetű gyerekeknek biztosítva teret és lehetőséget tehetségük kibontakoztatására.

            A szavalóverseny megnyitóján Makkai László igazgató  köszöntötte a felkészítő tanárokat és a gyerekeket, akik közül már többen ismerősként érkeztek a versenyre. A köszöntő után Oláh Bernadett és Kósa József szakkollégisták Kodály műveket adtak elő, majd Hajdú Andrea Annamária szakkollégista Petőfi Sándor Apostol című költeményéből adott elő részletet. Mozgó Mónika szakkollégiumi munkatárs röviden bemutatta a Görögkatolikus Cigány Szakkollégiumban folyó szakmai munkát.

Szajkó Cintia szakkollégista beszámolója:

Minden éven nagy sikert arat szavalóversenyünk az iskolák és tanulóik körében, idén 12 különböző intézmény diákjai mérték össze tehetségüket a szavalóversenyen. Az előző évekhez hasonlóan két korcsoportban versenyeztek a jelentkezők, általános és középiskolás kategóriákban. Mint minden évben, a zsűrinek most is nehéz dolga volt. Megannyi tehetséges versenyzőt hallhatunk, akikre nagyon büszkék vagyunk. Szeretjük ezeket a versenyeket, ahol a gyerekek megmutathatják tehetségüket és a nap végére élményekben gazdag pillanatokat átélve boldogan térhetnek haza.

szavalóverseny

            Köszönjük minden résztvevőnek, és a felkészítő tanároknak áldozatos munkáját. Köszönjük a zsűrinek, hogy lelkiismeretesen végezte teendőjét. A zsűri elnöke Óváriné Dr. Balajti Zsuzsanna a Miskolci Egyetem Tanulmányi Rektorhelyettese volt, munkáját segítették a Miskolci Egyházmegye papjai, a Nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium hallgatói, az Ökumenikus Egyetemi Lelkészség lelkésze és a Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium hallgatói. Szakkollégiumunk minden tagjának, munkatársának is szeretnénk megköszönni a segítséget, és a közreműködést. Köszönjük az Ökumenikus Egyetemi Lelkészségnek, a Miskolci Egyetemnek és a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézménynek az együttműködést.

Hálásan köszönjük a Miskolci Egyetemnek, és a Tállya Települési Roma Nemzetiségi Önkormányzatának a különdíjként felajánlott jutalmakat!"

Helyezettek:

I. Kategória (5-8. osztályig)

1. Siroki Viktória (Polgári Vásárhelyi Pál Általános Iskola)

2. Mezruca Szilveszter (Sályi Gárdonyi Géza Általános Iskola,)

3. Erdélyi Evelin (Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola)

Különdíj

Szakkollégiumi: Bártfai Orsolya (Mezőkeresztesi Tanoda)

Tállyai Roma Önkormányzat: Bártfai Beáta (Mezőkeresztesi Tanoda)

Miskolci Egyetemi: Kocsis Jázmin (Paraklisz Tanoda Rakaca)

 

II. Kategória (9-12.osztályig)

1. Suha Lilla (MIOK József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola)

2. Farkas Ádám (Kossuth Lajos Piarista Kollégium)

3. Ruszó Melinda (Kossuth Lajos Piarista Kollégium)

Különdíj

Szakkollégiumi: Váradi Alex (MESZEGYI)

Egyetemi: Kolozsvári Ágnes (Kossuth Lajos Piarista Kollégium)

 

Gratulálunk minden versenyzőnek!

A program az NTP-SZKOLL-B-M-16-0002 azonosítószámú projekt keretében valósult meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával.

logók

Címkék