Isten gyermekei vagyunk

Május 13-án rendezték meg az idei gyermekbúcsút Máriapócson. Idén a Nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola munkatársai szervezték a programokat.

gyermekbúcsú

Május 13-án rendezték meg az idei gyermekbúcsút Máriapócson. A Nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola munkatársait érte a megtiszteltetés, hogy ezt megszervezzék. Minden dolgozójuk lelkesedéssel és örömmel tett eleget a felkérésnek. Mindenki reménykedett, hogy a jól felépített programot semmi külső tényező nem másítja meg. Aznap reggel a felhős égbolt látványa ellenére is ott volt a bizakodás bennünk, hogy elkerüli a rendezvényt az eső. Nem így lett: a kitartó csapadék miatt sok mindent át kellett szervezni – nagy hirtelenjében.

A kegytemplom gyorsan megtelt a Szent Liturgiára. A résztvevők a gyermekbúcsú indulóját is együtt énekelték, míg el nem kezdődött az istentisztelet. Béres Gábor, a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola iskolalelkésze a Liturgia során - szem előtt tartva a gyermekbúcsú központi témáját és mottóját - arra buzdított mindenkit: hogy Isten gyermekei vagyunk, és meg is kell annak maradnunk.

Béres Gábor

Az áldozás kezdetére az eső is elállt, így a Szent Liturgia után a Garagulya Gólyalábas Kompánia mutatta be műsorát a gyerekek nagy örömére. A remek búcsúi hangulat és a közösség együttléte jó érzéssel töltött el mindenkit, akik kitartóan ott maradtak Máriapócson akár vizesen, átázva vagy félig már megszárítkozva.

Természetesen az ajándékozás nem maradt el, mint ahogy többek között a kedvelt „automata” is mindenki rendelkezésére állt. Azok is részesülhettek a pontbeváltó állomáson az ajándékokból és meglepetésekből, akik már nem tudták az állomásokat végig látogatni a kijelölt útvonalakon. Az óvodásoknak külön foglalkozás volt, ahol kézügyességüket fejleszthették. 

A meghirdetett rajzpályázatra 192 alkotás érkezett. Az elbírálás után a győzteseknek postán fogjuk elküldeni a díjakat, és az egyházmegyék internetes oldalain lehet majd megtalálni a győztesek névsorát. Összesen 72 egyházközség és intézmény regisztrált a gyermekbúcsún. Összesen 112 óvodás, 1725 iskolás, 801 felnőtt-kísérő volt együtt ezen a napon a Szent Liturgia és a „gólyalábas” műsor után Máriapócson.

Köszönet a Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola minden dolgozójának, a nyíradonyi óvónőknek, dolgozóknak, segítőknek, szülőknek a helytállásért. Tudjuk, hogy a befektetett munka soha nem vész kárba. S köszönet a támogatók felé: a Hajdúdorogi Főegyházmegye, a három görögkatolikus egyházmegyei Karitász, a Metró-Debrecen és az ÉlelmiszerBank mellett a nyíradonyi támogatóknak: Kri-La Tészta Kft., Paulik Kft., Szabó Autósbolt és Szerviz, Szilágyi Üzlethelyiség, Verdes Üzletház. Köszönet a Kegyhely vezetőségének és dolgozóinak, hogy mindenben a szervezők rendelkezésére álltak, és biztosították azokat a feltételeket és eszközöket, amelyek segítségével ilyen jól sikerült a gyermekbúcsú. Köszönet kispapjaink felé is, akik önzetlenül és felkészülten helytálltak és minden területen segítettek a búcsú megrendezésében.

Máriapócson is mindannyian Isten gyermekei voltunk. Maradjunk továbbra is azok, s kérjük az Istenszülő közbenjárását, oltalmát és védelmét hogy ezt az állapotot őrizni is tudjuk.

gyermekbúcsú

A program az EFOP 1.3.5-16-2016-00799-es számú pályázat keretében valósult meg.

Szerző: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Címkék