Hírek a Szakkollégiumból

A Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban megünnepelték a Nemzetközi Roma Napot és pályaorientációs napot is tartottak középiskolásoknak

tánc

Ruszó Dzsesszika Barbara, tanulmányi vezető beszámolója:

Április 12-én ünnepelte Szakkollégiumunk a Nemzetközi Roma Napot. Vendégünk volt Gulyás Klára és Szajkó Cintia, akik előadásaikkal, játékaikkal színesítették programsorozatunkat.

roma nap

A hallgatók autentikus cigányzenével hangolódtak az estre, a program után pedig lehetőség nyílt egy-két felvetődött kérdést megvitatni az előadókkal.

Köszönjük Klárának és Cintinek a tartalmas előadásokat!

Készült: NTP-SZKOLL-23-0002 azonosítószámú projekt keretében, a Nemzeti Tehetség Program és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával.

csoportkép

Középiskolásoknak tartott pályaorientációs napot a Szakkollégium 2024. április 17-én. Makkai László atya, intézményünk igazgatója üdvözölte a diákokat és mesélt a Szakkollégium kezdeti időszakáról, valamint tájékoztatta a résztvevőket a tehetséggondozói tevékenységünkről.

előadás

Igazgató Úr mellett, Papp Zoltán atya a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum igazgatója is köszöntötte a jelenlévőket, és elmondta, hogy miért tartja fontosnak a továbbtanulást és mivel ösztönzi a diákjait, hogy folytassák tanulmányaikat.

leány olvasgat

Ezek mellett Szakkollégistáink meséltek kortársaiknak a programjainkról, a közösségről és inspirálták őket a továbbtanulásra.

Készült: NTP-SZKOLL-23-0002 azonosítószámú projekt keretében, a Nemzeti Tehetség Program és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával

Ruszó Dzsesszika Barbara, tanulmányi vezető

Címkék