Egymillió csillagból egy

December 11-én zárul a Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért programsorozata. Az országos szolidaritási akció egyik állomása Szent Miklós ünnepén Tolcsva volt.

Katolikus Karitász

Az akció célja világszerte közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé.

„A szentlélek kegyelme, a szeretet szentjei és az Egymillió csillag a szegényekért program hozott minket ma össze” – mondta Páll Miklós karitászigazgató. Köszöntőjében görögkatolikus egyházunk védőszentje, Szent Miklós, valamint Árpádházi Szent Erzsébet és Szent Márton önzetlen szeretetére, imádságaira és segítő kezeire emlékeztetett. A szentek példája álljon előttünk, hogy mi is fel tudjuk ismerni a bajba jutottakat, a szenvedőket, a kilátástalan helyzetben levőket, hogy „másokat vezetni tudjunk, szeretetet és segítséget tudjunk adni embertársainknak” – mondta Miklós atya.

A helyi és környékbeli iskolások rövid műsorral készültek az ünnepségre és izgalommal telve várták Szent Miklós követét, kinek a zsákja ajándékokkal volt teli.

Ezen a napon a szeretet tanúságtevőinek munkáját is megköszönték.

A szociális gondoskodás terén végzett kiemelkedő és hűséges gondoskodásáért a Szeretet rózsája díjban Tóthné Kukola Mária, a Miskolci Egyházmegye szociális szaktanácsadója részesült.

Tóthné Kukola Mária

A nyíregyházi pékség ügyvezetőjének, Krámer Zoltánnak, önzetlen segítségnyújtását is díjjal köszönték meg. A Magyarok Kenyere Alapítvány jóvoltából húsz mázsa lisztet kapott a Miskolci Egyházmegyei Karitász. Az adományból a szegények, a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény lakásotthonai, és a nyíregyházi szeminárium lakói részesültek. A felajánlást jelképesen Verdes Miklós, a Görögkatolikus Papnevelő Intézet prefektusa vette át.

„A szentek közbenjárása eszközölje ki azt a kegyelemet, amellyel a díjazottak és a segítő szándékú emberek továbbra is egyházmegyénk javára szolgálhatnak” – zárta gondolatait a karitászigazgató.

TOVÁBBI KÉPEK

Címkék