Egymillió csillag a szegényekért

Kilencedik alkalommal szervezi meg az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akciót hazánkban a Katolikus Karitász. A már hagyományosnak számító jótékonysági akciót több mint kétszáz helyszínen rendezik meg országszerte. Az egyik kiemelt helyszín Tolcsva, december 6-án, kedden. A gyermekek műsorral is készülnek, a rendezvény helyszíni szervezője Páll Miklós atya, egyházmegyei karitász igazgató.

Caritas Hungarica

Idén az egy hétig tartó rendezvénysorozat alkalmával minden nap egy kiemelt program is megrendezésre kerül, amely során színes programokra, jótékonysági koncertekre és közösségi gyertyagyújtásokra várják az érdeklődőket, a segíteni szándékozókat.

Több helyszínen – főtereken, adventi vásárokban, templomok előtt – a karitász önkéntesei a járókelőkkel együtt mécsesekből szívet, vagy a Karitász jelét, a lángoló keresztet formálják majd meg, amely a nélkülözőkkel való sorsvállalást jelképezi.

Reményeik szerint gyermekek, fiatalok és idősebbek egyaránt bekapcsolódnak majd és meggyújtják a maguk mécsesét és lehetőségeikhez mérten adományokkal hozzájárulnak a rászorulók megsegítéséhez. A gyertyákért felajánlott adományokból összegyűlt pénzt a Karitász a hátrányos helyzetűek téli megsegítésére fordítja. Ételosztások, élelmiszercsomagok, kályhák és tűzifa nyújt majd valódi segítséget családok százainak

Főbb helyszínek:

Az országos megnyitó Pécsen volt, december 4-én.

December 5., hétfő Eger, Érseki Palota bejárata

December 6., kedd Tolcsva, görög katolikus templom

December 7., szerda Budapest, Szent István-bazilika,

December 8., csütörtök Veszprém, Sétáló utca, 1
December 9., péntek Kisvárda, görög katolikus templom

December 10., szombat Székesfehérvár, Adventi Udvar

December 11., vasárnap - ORSZÁGOS ZÁRÓ RENDEZVÉNY Nyíregyháza

Az Egymillió csillag a szegényekért akció 1998-ban Franciaországból indult el Európában. Az „egymillió csillag” akcióban ma már 15 ország vesz részt. Az akció célja világszerte közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé.

A régiek úgy tartották: valahányszor lehull egy csillag, meghal valaki a Földön.

És valahányszor fellobban egy csillag fénye, szeretet gyúl egy emberi szívben…

Ezt a fényt hivatott jelképezni ez a kis gyertya. És minden egyes gyertya a Karitász kiáltása az elesettekért, az idősekért, a betegekért, a rászorultakért.

 

 

Címkék