Hírek

szakkoli logó

Együttműködés a hátrányos helyzetű fiatalok segítéséért

Kiegészítő együttműködési megállapodást kötött a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium Cigány Szakkollégiuma és a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara 2017. április 26-án. Az együttműködés célja a hátrányos helyzetű fiatalok egészségügyi diplomához segítése.

Kortárs mentori találkozó

Kortárs mentori találkozó

Mentorok és mentoráltak találkoztak a hétvégén Miskolcon a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium Cigány Szakkollégiumban. Az egész napos találkozó az ismerkedés, a célok megismerése és az együttműködés jegyében telt.

Nüsszai Szent Gergely

Folytatódik a püspöki katekézis

Hely
Nagyboldogasszonyról nevezett Püspöki Székesegyház (Búza tér)
Időpont

Folytatódik a püspöki katekézis a Miskolci Egyházmegyében. A következő előadás április 25-én, 18.45-től kezdődik a Székesegyházban, téma Nüsszai Szent Gergely.

Nyírcsaholy

Misztagógikus püspöki katekézis

Orosz Atanáz tartott előadást „Húsvéti misztagógikus katekézis a keleti egyházatyák hagyományában” címmel Nyírcsaholyban.

Szépséges Pászka

„Együttlét a szépségben”

A Miskolci Egyházmegyében idén negyedik alkalommal rendezték meg a Szépséges Pászka című egyházművészeti napot Miskolcon, 2017. április 21-én.

gyermekbúcsú plakát

Gyermekbúcsú - 2017

Idén is megrendezik a Gyerekbúcsút a Máriapócsi Nemzeti Kegyhelyen 2017. május 13-án. A szervezők előzetesen azt kérik, hogy a részvételi szándékról küldjenek értesítést, illetve a várható létszámról (iskolások, óvodások, kísérők) egy hozzávetőleges adatot.

feltámadási ikon

Föltámadt Krisztus! Valóban föltámadt!

„Krisztus feltámadt!” – kiáltjuk világgá húsvét ünnepén. „Valóban feltámadt!” – válaszoljuk. Ezzel hitvallást teszünk, amely Szent Pál bizonyságtétele szerint üdvösségünkre, sőt mások üdvösségére is válik. „Mi nem hallgathatunk arról, amit láttunk és hallottunk!” (ApCsel 4,21). Húsvéti kiáltásunkkal szeretnénk hitre ébreszteni minden embert.